Logo maken

Een logo maken voor bijvoorbeeld je website of bedrijf?

Via deze website kun je ondermeer zelf een eigen logo ontwerpen via de online logomaker tool of een professioneel logo laten maken door één van onze grafisch ontwerpers. Jazeker, je kunt hier jouw nieuwe eigen huisstijl of logo laten maken voor bijvoorbeeld je bedrijf! Ben je startende ondernemer of ZZP’er? Perfect! We leveren ondermeer printklare, hoge resolutie bestanden, zoals JPG, PNG, BMP en GIF bestanden of we kunnen een vector maken van een reeds bestaand logo. (omzetten naar EPS)

Voordat je beslist of je zelf een logo gaat maken of een professioneel logo gaat laten ontwerpen is het van belang te begrijpen wat een logo is.
Een logo is niet alleen een visuele afbeelding, het weerspiegelt het al dan niet commerciële label van een organisatie of bedrijf en maakt hierbij gebruik van diverse beeldende aspecten. (b.v. lettertype, kleur, vorm, structuur, compositie en/of afbeeldingen) Je kunt een logo maken voor bijvoorbeeld je bedrijf, sportvereniging of hobbyclub. Er zijn talloze voorbeelden van logo’s te benoemen. Het doel van een logo is vaak herkenning, vertrouwen en beleving voor een bedrijf of product te laten uitstralen.

Het is aan jezelf of de taak aan de grafisch ontwerper om hierbij een eigen identiteit rondom het logo te creëren.
Gaat het om het maken van een professioneel bedrijfslogo of wil je gewoon een gratis logo maken?
Let er bij een functioneel logo maken op dat deze praktisch, onderscheidend, grafisch eenvoudig van vorm en passend is. “Komt de boodschap van het logo goed over?” Dat is een belangrijke vraag.

Enkele voorbeelden van klassieke logo's

Eenvoud

Wat zijn nu precies de voorwaarden voor het maken van een functioneel en effectief logo?
Een eenvoudig logo zorgt ervoor dat het gemakkelijk te herkennen is en staat het logo toe veelzijdig en doeltreffend te zijn. Ook is het handig dat het logo eenvoudig inzetbaar is bij b.v. visitekaartjes maken of voor publicatie op je website. Het geheim van het succes is vaak de eenvoud!

Noemenswaardigheid

Bijna net zo belangrijk als eenvoud is dat een logo noemenswaardig moet zijn. Een effectief logo ontwerp moet noemenswaardig zijn en dit wordt bereikt door een logo ontwerp eenvoudig en doeltreffend te maken.
Let er bij een functioneel logo maken op dat deze praktisch, onderscheidend, grafisch eenvoudig van vorm en passend is. “Komt de boodschap van het logo goed over?” Dat is een belangrijke vraag.

Tijdloos

Een doeltreffend logo moet infeite tijdloos zijn. Biedt het logo nog steeds effectiviteit over 5, 10 of 30 jaar?

Inzetbaarheid

Een doeltreffend logo moet inzetbaar kunnen zijn bij diverse soorten online media, maar b.v. ook offline media.
Vaak zie je dat professionele logo’s worden ontworpen in Vector of Photoshop formaat om er zeker van te zijn dat het naar ieder formaat kan worden vergroot of verkleint. Professionele vector logo’s kunnen zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden.

Stel jezelf de vraag of je logo nog steeds doeltreffend zou kunnen zijn als:

– je logo in 1 kleur wordt gedrukt
– je logo wordt gedrukt in postzegel formaat
– je logo wordt gedrukt op een groot reclamebord
– je logo in negatief wordt gedrukt

Geschikt

De visuele elementen van het logo moeten geschikt zijn voor het beoogde doel.
Wil je een logo ontwerpen voor een snoepwinkel, dan zou het gepast kunnen zijn om een ‘kinderlijk’ lettertype en kleurenpalet te gebruiken. Dit zal voor bijvoorbeeld een makelaarskantoor niet geschikt zijn. Ook is het belangrijk dat een logo niet per definitie de producten of diensten van een bedrijf hoeft uit te beelden.
In het logo van een kledingwinkel hoeft geen kleding te zitten, voor een bakker niet perse brood, etc.
Bij een logo gaat het puur om de herkenning.

Eigen logo maken als ondernemer / ZZP'er

Logo in de afbeeldingen van zoekmachine’s, zoals Google?
Heb je plannen om je verder te verdiepen in een logo maken? Combineer het ontwerpen van je eigen bedrijfslogo dan met een geweldig vooruitstrevende logomaker applicatie!
Welke tools wil jij gebruiken voor bet maken van je eigen logo?
Weet je zeer concreet welk logo je wilt ontwerpen? Denk hier dan vooraf goed overna! Start pas met een logo-editor via deze logo-maker applicatie, wanneer je het filmpje hebt gezien of de informatie hebt gelezen.
Ben jij eigenwijs? Ben jij eigen ondernemer? Startend? Of actief als ZZP’er? Zelf een logo creëren ligt voor jou binnen handbereik via deze website!

Het ontwerpen van een logo ter inspiratie?

Of je nu gaat beginnen als advocaat, aannemer of schilder: voor ieder soort bedrijf kun je wel een geschikt zakelijk of prive logo ontwerpen.
Via een geschikt logo template vestig je direct de aandacht op je bedrijf! Essentieel is het uiteraard wel dat het visuele design past bij jouw branche en de doelgroep waarop jij je wilt richten.
Ga direct aan de slag, grijp een pen en schrijf je ideeën op! Welke ideeën kunnen jouw bedrijf als ZZP’er of ondernemer verder helpen? Wat is het doel van je eigen bedrijf en welke bedrijfsdoelen wil jij bereiken?
Pak pen en papier en beschrijf via trefwoorden de kern van jouw diensten of producten voor je nieuwe bedrijf, product of dienst. Zeer interessant!

Allicht dat je al een idee hebt. Het kan in elk geval nooit kwaad om, alvorens je een logo wil maken of wilt laten ontwerpen, je goed te verdiepen in de exacte eisen en wensen van je logo ontwerp!

Laat je inspireren en zoek alvast online naar logo voorbeelden welke jij mooi vind! Bekijk ook gelijk of je eigen logo ideeën niet teveel vergelijking vertonen met eventuele concurrenten.
Niet geheel onbelangrijk bij het creëren van een nieuw en uniek logo ontwerp!

NU jouw EIGEN LOGO maken!

Éénmalig:

€ 24,95