Webdesign

Net als in het echte leven is ook voor een website een goede eerste indruk goud waard, met andere woorden; “een goed webdesign
Nog voordat bezoekers ook maar een letter gelezen hebben krijgen ze te maken met de grafische vormgeving en het ontwerp van de site. Het is dus verstandig om extra aandacht aan te besteden aan webdesign. Met een goed webdesign kun je er namelijk voor zorgen dat je website bij je bezoekers bij zal blijven. Uiterlijk, vormgeving, plaatsing van de inhoud, bij webdesign wordt echt aan alles gedacht.
Om dit te kunnen doen hebben webdesigners zowel kennis van het ontwerpen van de website als van de technische mogelijkheden achter de schermen. Hiermee kunnen de meest creatieve ideeën vertaald worden naar een webdesign dat de juiste indruk achter weet te laten op de doelgroep. En laten wij je nu net de online tools bieden om je eigen webdesign te maken!
Een goed webdesign kan bepalend zijn voor het succes van een website maken.

Een goed webdesign?

Een website is in feite het digitale visitekaartje naar de buitenwereld. Hiermee laat je je huisstijl zien, worden diensten en specialiteiten geïntroduceerd en geef je bezoekers de mogelijkheid om verder in contact te treden met anderen. Bij een goed functioneel webdesign vloeien alle functies van de website naadloos in elkaar over. Hiermee nodigt een website uit tot verder bezoek en kan het gebruikers aanzetten tot actie. Vaak is het nog een hele kunst om dit effectief voor elkaar te krijgen.

Webdesign

Er komen verschillende zaken aan bod bij het ontwerpen van een webdesign. Een belangrijk onderdeel is de structuur van de site.
Voor bezoekers is het belangrijk om de informatie snel te kunnen vinden om te voorkomen dat ze op andere websites verder zullen zoeken. Met een webdesign kun je de bezoekers hierin sturen door bijvoorbeeld het aanbrengen van zaken als een heldere menustructuur, zoekfuncties, tabbladen en contactformulieren. Daarnaast gaat de webdesigner met de opmaak aan de slag. Hierin worden de menu’s en content in een grafische stijl gegoten die goed op de inhoud aansluiten. De huisstijl van de website moet natuurlijk overal herkenbaar zijn, en met een sterk webdesign kan deze duidelijk uitgestraald worden tijdens een bezoek.Ook denkt een webdesigner aan de weergave van de site op verschillende apparaten. Kleuren zijn niet op elk scherm het zelfde, en een groot beeldscherm geeft websites anders weer dan kleinere. Maar ook verzorgt een webdesigner alle sociale aspecten van de site.
Bij webdesign worden daarom ook interactieve velden verwerkt in de site, koppelingen gemaakt met sociale media en contactmogelijkheden aangeboden met de eigenaar of de andere bezoekers. Alles moet naadloos verwerkt zijn in het webdesign om de bezoekers een zo prettig mogelijke gebruikservaring te kunnen bieden.
Ook kun je via onze drag-and-drop page builder zelf je eigen webdesign maken of aanpassen!

NU jouw EIGEN WEBSITE maken!

OF

EERST jouw EIGEN LOGO maken!