Grafische vormgeving

Grafische vormgeving is kort gezegd het visueel vormgeven van ideeën.
Het doel hiervan is om mensen iets mee te delen over een concept en het op een aantrekkelijke manier te presenteren in verschillende media.
Bij grafische vormgeving komen creativiteit en techniek samen. Denk bijvoorbeeld aan een website maken.
Een goed idee moet namelijk ook goed in werkelijkheid worden gebracht. Traditioneel gezien werd grafische vormgeving eerst vooral toegepast in de drukkunst. Het vak is dus ook al zo oud als de eerste drukpers, al werd het toen nog niet aangeduid met de term grafische vormgeving.
Grafische vormgeving komt bij allerlei media om de hoek kijken. Bijvoorbeeld in reclamedrukwerk, animatiefilms, letterontwerpen en interieurontwerp. Maar ook bij de ontwikkeling van websites is de grafische vormgeving niet meer weg te denken. Achter elke website schuilt een idee. De grafische vormgeving van de website kan dit idee op een effectieve wijze duidelijk maken aan de bezoeker.

Grafische vormgeving voor je eigen website

De grafische vormgeving van een website

Op internet wordt de grafische vormgeving meestal aangeduid met de term webdesign.
Dit is eigenlijk een verzamelterm voor zowel het vormgeven van websites, als voor de technische ontwikkeling die erachter schuilgaat bij het maken ervan. Met een goed webdesign kan de bezoeker snel de informatie vinden die hij zoekt en kan hij zich gemakkelijk oriënteren op een website, en dit alles in een aantrekkelijk ogende omgeving. De grafische vormgeving van een website kan dus doorslaggevend zijn voor de beleving van de bezoeker. Die bezoekt immers liever een website die helder in elkaar steekt en er goed uitziet dan een website met her en der een paar losse flodders aan informatie.
Het voordeel van webdesign ten opzichte van de traditioneel grafische vormgeving in de drukkunst in dat er op internet veel meer middelen zijn om mee te werken. Zo kan bij webdesign niet alleen met tekst en afbeeldingen gewerkt worden, maar kunnen er ook film, animatie en geluid verwerkt worden in het eindresultaat. Hierdoor kunnen er zeer interessante projecten verwezenlijkt worden die de gebruikservaring van een website aanzienlijk zullen verbeteren.

Een logo of website vormgeven?

Zoals gezegd komt er bij grafische vormgeving naast creativiteit ook een flinke dosis technische kennis kijken. Wij van EigenWebsite.nl beheersen deze creativiteit en kennis, en kunnen daardoor jouw ideeën realiseren tot een website die er precies zo uitziet als dat jij voor ogen hebt. Door je eigen website door ons te laten maken kun je er dus op rekenen dat er aan je wensen zal worden voldaan. Nadat we weten welk idee je wilt uitdragen met je website (en ons eventueel de huisstijl van je bedrijf hebt doorgegeven) maken we een conceptwebsite. Mocht je hier dingen aan willen veranderen zullen wij dit voor je doen, zodat we uiteindelijk in goed overleg de perfecte website af kunnen leveren. Wil je ook experimenteren met grafische vormgeving? Wij bieden je de mogelijkheid om gratis aan de slag te gaan met onze online tekenprogramma’s! Of je nu een logo zelf wilt maken of je wilt bezighouden met een visitekaartje ontwerpen, deze applicaties kunnen gebruikt worden om zelf je eigen logo en andere (zakelijke) producten te ontwerpen.

Eigen logo laten ontwerpen?

Al vanaf éénmalig:

€ 79