Hoger in Google

Wanneer je eenmaal trotse eigenaar van een eigen website bent, wil je hiermee natuurlijk hoger in Google scoren en daarmee dat je kunstwerk door zo veel mogelijk bezoekers gezien wordt.
Je maakt je website immers niet voor niets. Of je nou een persoonlijk weblog vult of een eigen (bedrijfs)website beheert, je maakt je eigen website altijd met de bezoeker in het achterhoofd. “Hoger in Google” betekent natuurlijk: “Meer bezoekers!”
Maar er is één klein probleempje: die bezoeker heeft wel zo onwijs veel keuze op het internet, waarom zou hij dan specifiek voor jouw website kiezen? De concurrentie om bezoekers op internet (en Google) is moordend, waardoor het vooral voor beginnende websites nog wel eens lastig kan zijn om meer bezoekers aan te trekken. Hoe kun je er ondanks alle concurrentie dan toch voor zorgen dat er meer bezoekers naar je website komen? Simpel, je zult je website moeten promoten.
En laat dit nou precies zijn waar Google en de kunst van de SEO zoekmachineoptimalisatie uitkomst kunnen bieden.

Hoger in Google SEO

Hoe werkt hoger in Google precies?

Al sinds de begindagen van het internet is er een hevige strijd gaande om de grootste zoekmachine van het wereldwijde web te worden. Het internet is namelijk een enorme bron van informatie, en als jouw zoekmachine al deze informatie inzichtelijk maakt ben je vanzelf een onmisbare speler op het internet. Met dollartekens in de ogen stortten verschillende bedrijven zich vol overgave in wat ook wel de ‘zoekmachineoorlog’ genoemd werd. Zoekmachines als Yahoo, Ilse, Bing en Altavista probeerden allemaal de grootste te worden, maar uiteindelijk was het zoekgigant Google die als grote winnaar uit de bus kwam. Wereldwijd is dit nog steeds veruit de meest gebruikte zoekmachine, en daarin is Nederland ook niet anders. Zo’n 97% van alle zoekopdrachten worden opgegeven in Google.
Hierdoor heeft Google het zelfs zo ver weten te schoppen dat het werkwoord “Googelen” officieel opgenomen is in het Nederlandse woordenboek met de algemene betekenis ‘informatie opzoeken op internet’. Een beter bewijs voor de winst van een zoekmachineoorlog bestaat eigenlijk niet.

Ook hoger in Google via SEO?

Vanaf:

€ 49,95 p.m.

Toename in bezoekers naar je website?

Door het gigantische marktaandeel van Google is het geen wonder te noemen dat er tegenwoordig zeer veel aandacht besteedt wordt aan het halen en behouden van een zo hoog mogelijke positie in deze zoekmachine. Hoger in Google komen betekent een toename in bezoekers naar je website. Voor veel websites is het een doel op zich om een vermelding te krijgen op de eerste pagina van de zoekresultaten. De meeste bezoekers kijken namelijk niet verder dan deze eerste pagina als ze even snel iets opzoeken op internet. Als je het dan voor elkaar krijgt om je website op deze pagina te krijgen kun je automatisch rekenen op een enorme toename in het aantal bezoekers op je website. Maar dit gaat natuurlijk niet zomaar. Je dient altijd zelf de SEO strategie van je eigen website bij te houden. SEO uitbesteden is ook mogelijk. Voordat je dit na gaat streven zul je eerst moeten weten hoe Google in grote lijnen ongeveer werkt.

SEO uitbesteden?

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization (in het Nederlands ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd, maar vaak geschreven als Search Engine Optimalization). Met SEO worden alle activiteiten bedoeld om een bepaalde website structureel hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen. Door goede zoekmachineoptimalisatie kun je er namelijk voor zorgen dat bepaalde zoektermen, trefwoorden of trefwoordcombinaties jouw eigen website hoog in de zoekresultaten van Google zullen plaatsen.
Zoals gezegd moet je er dan dus voor zorgen dat websites met een hoge populariteit/waarde (pagerank) doorlinken naar jouw eigen website. Maar ga je je SEO uitbesteden of zelf een SEO traject inrichten? Om over linkbuilding nog niet eens te spreken. In de wereld van Search Engine Optimization wordt dit ook wel het creëren van sterke backlinks genoemd.
Maar deze sterke backlinks krijg je niet voor niets, hier zul je hard voor moeten werken.

Het uitbesteden van SEO en de voordelen …

Het behalen van een hoge positie in de zoekresultaten van Google is een zeer tijdrovende bezigheid. Het is namelijk één ding om met een zoekterm waar niet veel op gezocht wordt hoger in Google te komen, maar om onder een veel gezochte zoekterm blijvend hoog in de zoekresultaten te eindigen is eigenlijk een vak apart. Je kunt je strategie zelf moeten bepalen. Het uitbesteden van SEO heeft diverse voordelen. Zo wordt er b.v. een strategie voor je geschreven i.p.v. dat je dit zelf hoeft te doen. Wil je het toch zelf aanpakken? Hiervoor zul je dan strategisch moeten schrijven en ben je continu op zoek naar goede websites om deze sterke content op te plaatsen. Het is dus niet voor niets dat veel ondernemers en website-eigenaren ervoor kiezen om de Search Engine Optimization voor hun website uit te besteden aan externe partijen die gespecialiseerd zijn in zoekmachine-optimalisatie.

SEO pakket bestellen

Je kunt natuurlijk proberen om zelfstandig je eigen website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen, maar het helpt uiteraard als je alle fijne kneepjes van het vak kent. Wij van EigenWebsite.nl helpen je daarom graag met alles wat bij zoekmachineoptimalisatie en SEO komt kijken. Door onze rijke ervaring in SEO weten wij uiterst effectief te linkbuilden en kunnen wij onze kwalitatief hoogstaande content op veel sterke websites met hoge pageranks plaatsen. Het enige dat jij eigenlijk hoeft te doen is goed bedenken onder welke zoektermen of combinatie van zoektermen je wilt dat jouw eigen website gevonden wordt en wij zorgen voor de rest. Zo leveren wij in overleg een uitgebreid artikelen-pakket aan en zorgen ervoor dat in elk van deze artikelen op subtiele en effectieve wijze naar jouw website doorgelinkt wordt. Vervolgens zorgen wij dat deze content op veel gewaardeerde en relevante websites geplaatst wordt, waarna je al snel sprongen zult zien in je positie in de zoekresultaten!

Het SEO “Alles-in-1” pakket; Gegarandeerd meer bezoekers naar je eigen website!

Hoe meer concurrentie de zoekterm van je keuze heeft, hoe intensiever de SEO-campagne moet zijn om je eigen website snel en blijvend hoog in de zoekresultaten van Google te krijgen. We helpen je graag bij het laten stijgen van jouw eigen (bedrijfs)website in de zoekresultaten van Google. Heb je al bedacht onder welke zoekwoorden en termen je wilt dat jouw eigen website gevonden wordt in Google?

Stap 1: Verplaats je in jouw website bezoeker / potentiële klant
Onder welke zoekwoorden wil je dat jouw klant je gaat vinden in Google? Hoger in Google betekent meer website bezoekers en meer bezoekers betekent allicht meer klanten?