Hoger in Google

Wanneer je eenmaal trotse eigenaar van een eigen website bent, wil je hiermee natuurlijk hoger in Google scoren en daarmee dat je kunstwerk door zo veel mogelijk bezoekers gezien wordt.
Je maakt je website immers niet voor niets. Of je nou een persoonlijk weblog vult of een eigen (bedrijfs)website beheert, je maakt je eigen website altijd met de bezoeker in het achterhoofd. “Hoger in Google” betekent natuurlijk: “Meer bezoekers”
Maar er is één klein probleempje: die bezoeker heeft wel zo onwijs veel keuze op het internet, waarom zou hij dan specifiek voor jouw website kiezen? De concurrentie om bezoekers op internet (en Google) is moordend, waardoor het vooral voor beginnende websites nog wel eens lastig kan zijn om meer bezoekers aan te trekken. Hoe kun je er ondanks alle concurrentie dan toch voor zorgen dat er meer bezoekers naar je website komen? Simpel, je zult je website moeten promoten.
En laat dit nou precies zijn waar Google en de kunst van de SEO zoekmachineoptimalisatie uitkomst kunnen bieden.

Hoger in Google met je eigen website!

Hoe werkt hoger in Google precies?

Al sinds de begindagen van het internet is er een hevige strijd gaande om de grootste zoekmachine van het wereldwijde web te worden. Het internet is namelijk een enorme bron van informatie, en als jouw zoekmachine al deze informatie inzichtelijk maakt ben je vanzelf een onmisbare speler op het internet. Met dollartekens in de ogen stortten verschillende bedrijven zich vol overgave in wat ook wel de ‘zoekmachineoorlog’ genoemd werd. Zoekmachines als Yahoo, Ilse, Bing en Altavista probeerden allemaal de grootste te worden, maar uiteindelijk was het zoekgigant Google die als grote winnaar uit de bus kwam. Wereldwijd is dit nog steeds veruit de meest gebruikte zoekmachine, en daarin is Nederland ook niet anders. Zo’n 97% van alle zoekopdrachten worden opgegeven in Google.
Hierdoor heeft Google het zelfs zo ver weten te schoppen dat het werkwoord “Googelen” officieel opgenomen is in het Nederlandse woordenboek met de algemene betekenis ‘informatie opzoeken op internet’. Een beter bewijs voor de winst van een zoekmachineoorlog bestaat eigenlijk niet.

Toename in bezoekers naar je website?

Door het gigantische marktaandeel van Google is het geen wonder te noemen dat er tegenwoordig zeer veel aandacht besteedt wordt aan het halen en behouden van een zo hoog mogelijke positie in deze zoekmachine. Hoger in Google komen betekent een toename in bezoekers naar je website. Voor veel websites is het een doel op zich om een vermelding te krijgen op de eerste pagina van de zoekresultaten. De meeste bezoekers kijken namelijk niet verder dan deze eerste pagina als ze even snel iets opzoeken op internet. Als je het dan voor elkaar krijgt om je website op deze pagina te krijgen kun je automatisch rekenen op een enorme toename in het aantal bezoekers op je website. Maar dit gaat natuurlijk niet zomaar. Voordat je dit na gaat streven zul je eerst moeten weten hoe Google in grote lijnen ongeveer werkt.

Dit artikel delen?