Kosten van een eigen website maken

Op de vraag wat de kosten van een eigen website zijn, is niet eenvoudig antwoord te geven.
Veel ZZP’ers en met name (startende) ondernemers vinden het moeilijk in te schatten wat een website nu precies kost.
Deze kosten zijn van een aantal zaken afhankelijk; Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gewenste hoeveelheid website pagina’s, de website functionaliteiten, de complexiteit van het webdesign, de tijd die de webdesigner investeert in het maken van de website, etc.

Wat kost een website laten maken?

Globaal gezien kost de ontwikkeling van een mooie, professioneel uitziende website tussen de 400 en 3400 euro. Maar qua totale kosten ben je er dan vaak nog niet. Ook zitten er veelal kosten aan het registreren van een eigen domeinnaam en een webhosting-pakket.
Goed nieuws! Wanneer je door ons jouw nieuwe eigen website laat maken, dan mag je via ons jouw eigen gratis domeinnaam registreren!
Ook krijg je van ons gratis webhosting (5GB schijfruimte), zodat je jouw nieuwe eigen website direct online kunt laten publiceren!

Enkele andere factoren welke nog meer de kosten van een website bepalen;

Hoeveel verschillende webpagina’s wil je gebruiken op je eigen website?

Wist je dat een zakelijke website gemiddeld 5 of meer webpagina’s bevat?
Denk goed na over het aantal webpagina’s dat je wilt gebruiken en welke onderwerpen je daarop wilt terugzien.
Enkele voorbeelden van webpagina’s welke veel gebruikt worden zijn; Homepage, OverOns pagina, Activiteiten pagina en Contactpagina.

Wil je de teksten en afbeeldingen op je website zelf aanleveren of wil je dat dit voor je gedaan wordt?

Ben je van plan zelf jouw website teksten te schrijven?, de content te uploaden en de juiste afbeeldingen aan te leveren? Op deze manier zullen de kosten natuurlijk lager uitvallen. Wanneer je samenwerkt met een tekstschrijver en / of fotograaf, dan zullen daar in vele gevallen ook extra kosten over berekend worden.

Wil je ook producten verkopen via je website? (Webwinkel / Webshop)

Wil je puur een informatieve eigen website of wil je ook producten gaan verkopen in de vorm van bijvoorbeeld een webwinkel?

Wil je de toekomstige website-updates zelf uitvoeren of laten uitvoeren?

Om populair te worden (en te blijven) met je eigen website, is het belangrijk dat de informatie hierop regelmatig ververst wordt.
Regelmatige nieuwsupdates en veiligheidsupdates zorgen ervoor dat je website een goede stabiele, of zelf stijgende positie inneemt binnen
zoekmachine’s als Google.