Vector maken van logo

Goed dat je dit leest! Een vector bestand maken van je logo of een logo naar vector omzetten en vectoriseren, waarom zou je dit doen? Daar gaan we hieronder uitgebreider op in!

Vectoriseren: Logo omzetten van lage kwaliteit naar super scherp logo!

Wat is vectoriseren? Een logo omzetten van lage kwaliteit naar een super scherp logo.
De vector techniek, of beter gezegd: Vectoriseren kan gebruikt worden voor het omzetten van b.v. een eigen logo of afbeelding die bestaat uit pixels naar een logo die bestaat uit coordinaten. Infeite kun je hiermee je logo vergroten tot in de oneindigheid.
Klinkt vaag? Is het helemaal niet! We leggen je hieronder de voordelen van het vectoriseren van een logo even uit. (los van het feit dat je je logo kunt vergroten).

Logo vector maken

Pixel vs. Vector / EPS logo bestand

Ruwweg gebruiken computers twee manieren om een afbeelding op te slaan. De eerste is door middel van pixels. Een JPG of BMP bestand is bijvoorbeeld een pixel afbeelding. De tweede manier is een vectorafbeelding. Een EPS bestand en (sommige) PDF bestanden zijn voorbeelden van vectorbestanden.
Een pixelafbeelding (vaak een JPG of BMP afbeelding) is in wezen niets anders dan een roosters van X bij Y pixels, waarbij iedere pixel een bepaalde waarde heeft. Dat is bijvoorbeeld de kleur of helderheid. Wil je bij een logo maken een pixel afbeelding vergroten, dan rek je het rooster uit. Hierdoor wordt het logo of de afbeelding vaak wazig, er is immers geen informatie beschikbaar over de ‘extra’ pixels die je nodig hebt om het logo te vergroten. Een voordeel van een pixelafbeelding is dat je eigenlijk ontelbare kleuren kunt gebruiken en veel details op kan slaan. Een nadeel is dat het logo bestand, of een foto bewerken veel ruimte inneemt als je de hoogste kwaliteit nodig hebt. Kortgezegd; je hebt altijd een (zeer) hoge resolutie nodig van de pixel afbeelding van je logo. Door middel van een vector maken van je logo is dit echter niet het geval!

Een vector maken is sowieso iets geheel anders. Aan een vector bestand van een logo b.v. geven mensen vaak de voorkeur wanneer men het logo op zeer groot formaat wilt printen of afdrukken.

Een vector bestand is geen rooster, maar een stelsel coördinaten. Die coördinaten vertellen de computer op een wiskundige manier hoe een lijn getekend moet worden. Daarbij zijn de dikte en de kleur van de lijn ook als informatie opgeslagen. Hierdoor kun je een vector afbeelding van b.v. een logo altijd vergroten zonder dat de kwaliteit minder wordt; Geen kwaliteitsverlies dus! De computer tekent de afbeelding van het logo gewoon opnieuw met de informatie in het vectorbestand. Een voordeel van vectorafbeeldingen is dat je deze dus onbeperkt kunt uitvergroten en dat het vector bestand relatief klein is. Een nadeel is dat je minder complexe afbeeldingen kunt opslaan als vector. Foto’s zullen er bijvoorbeeld altijd minder uit komen te zien, maar voor een logo is een vector bestand ideaal wanneer je je logo op zeer groot formaat wilt afdrukken, bijvoorbeeld spandoeken, stadion borden en banners, reclameborden, etc.

Heb je een bestand van een logo wat voornamelijk bestaat uit lijnen en tekst? Wordt dit logo onscherp als je deze wilt vergroten? Dan kun je deze omzetten naar een vector bestand. Eenmaal als vector bestand opgeslagen kun je dit logo zo groot maken als je wilt, het logo blijft altijd scherp, geen kwaliteitsverlies! Een logo omzetten naar een vector bestand heeft dus vele voordelen!

LOGO naar VECTOR omzetten?

Vanaf éénmalig:

€ 49,95