Wordpress website maken

Er zijn veel website bouwers beschikbaar die je zullen helpen bij het maken van een eigen WordPress website. WordPress is het meest populaire website platform ter wereld.
Het is goed voor bijna 28% van alle websites op het internet. WordPress is gratis en wordt geleverd met duizenden website ontwerpen en extensies. Het is super flexibel en werkt met bijna elke tool en service die je maar kunt vinden.
Aangezien de kans groot is dat ook jij je eigen WordPress website wilt maken zullen wij je vandaag wat meer laten zien over WordPress. Op die manier weet je precies wat je kunt verwachten bij een WordPress website maken.

Eigen Wordpress website maken

Stappenplan: eigen WordPress website maken

Heb je concreet plannen om te starten met WordPress en wil je een eigen WordPress website maken? Wil je weten hoe je dit eenvoudig, stap voor stap, kunt uitvoeren? Volg hieronder het stappenplan om snel en gemakkelijk jouw eigen WordPress website te installeren, geen technische kennis vereist!

Stap 1: Het installeren van WordPress

Op het dashboard van je hostingaccount (cPanel of DirectAdmin) vindt je talloze pictogrammen die je kunt aanklikken om verschillende dingen mee te doen. 95% van deze dingen is overbodig, deze kun je dan ook gewoon negeren. Maar hoe kun je nu precies een eenvoudige WordPress website maken?
Scroll naar beneden op de website in cPanel of DirectAdmin en klik vervolgens op het WordPress icoontje. Je ziet nu het EigenWebsite installeer-scherm voor WordPress. Klik op de “Aan de slag” knop om verder te gaan. Op het volgende scherm wordt je gevraagd de domeinnaam te selecteren waar je WordPress wilt installeren.

Kies je domein in het dropdown veld en klik vervolgens op “Volgende”. Nu dien je jouw eigen website naam, admin gebruikersnaam en een wachtwoord voor je website in te voeren. Geen zorgen! Je kunt ze later wijzigen in de WordPress instellingen als dat nodig is. Je moet ook alle selectievakjes op het scherm aanvinken en vervolgens op de knop “Installeren” klikken om verder te gaan.
Zodra de installatie is voltooid, zie je dit vanzelf op het scherm verschijnen. Wanneer je dit gedaan hebt, dan is stap 1 van een WordPress website maken alweer achter de rug.

Stap 2: Kies een WordPress thema

De visuele uitstraling van jouw eigen WordPress website wordt beheerd door een WordPress-thema. WordPress-thema’s zijn professioneel ontworpen sjablonen die je op je website kunt installeren om het uiterlijk ervan te veranderen. Standaard wordt elke WordPress-site geleverd met een basisthema. Dit is voor de meeste gebruikers echter niet het meest aantrekkelijk uitziende thema / sjabloon.
Maak je geen zorgen! Er zijn duizenden gratis en betaalde WordPress-thema’s die je op je website kunt installeren. Je kunt jouw website thema wijzigen vanuit het WordPress dashboard. Ga naar de pagina “Thema’s” en klik vervolgens op de knop “Nieuw toevoegen”.

Op het volgende scherm kun je zoeken uit 4.492 gratis WordPress-thema’s die beschikbaar zijn in de officiële themamap van WordPress.org. Je kunt ze sorteren op populaire, meest recente, ook op andere filters (bijv. industrie, lay-out, enz.). WordPress toont je het thema in de zoekresultaten. Je kunt met de muis naar het thema gaan en vervolgens op de knop “Installeren” klikken.
Zodra je jouw thema hebt geïnstalleerd, kun je dit aanpassen door te klikken op de link “Aanpassen” onder het menu Verschijning. Dit is een van de leukste stappen van een WordPress website maken.

Stap 3: Voeg content toe

WordPress wordt geleverd met twee standaard inhoudstypen die berichten en pagina’s worden genoemd.
Berichten zijn onderdeel van een blog en verschijnen in omgekeerde chronologische volgorde (nieuwere items worden als eerste getoond).
Aan de andere kant zijn pagina’s bedoeld als “eenmalige” content (ook wel de inhoud van je website genoemd), zoals de hoofdpagina, contactpagina, privacybeleid, enz. Standaard toont WordPress jouw blogberichten op de voorpagina van je eigen website. Je kunt dat veranderen, dit zal je via het hoofdmenu kunnen doen. Je kunt een aparte pagina maken voor je blog of nieuwssectie, voor een WordPress website maken is dit zeker aan te raden.

Je begint met het toevoegen van een paar pagina’s aan je WordPress-site. Ga naar de pagina “Voeg nieuwe pagina” toe in het hoofdmenu. Dit brengt je naar het scherm van de pagina-editor.
Eerst dien je een titel voor je web-pagina op te geven, laten we deze pagina ‘Home’ noemen. Daarna kun je inhoud (ook wel content genoemd) toevoegen in het vak daaronder. Je kunt tekst, links, afbeeldingen, video’s, audio, etc. toevoegen. Na het toevoegen van content aan je pagina, kun je op de “publiceer” knop klikken om deze live op je eigen website te plaatsen. Je kunt het proces herhalen door meer pagina’s toe te voegen voor verschillende delen van je website.
Denk bijvoorbeeld aan een “Over ons” pagina, contactformulier pagina en/of een blogpagina om blogposts op weer te geven. Wanneer je dit gedaan hebt, dan hebben we goed nieuws voor je:
Je hebt nu officieel jouw eigen WordPress website gemaakt!

De beste tips voor een WordPress site maken

Door de bovenstaande stappen te volgen zal ook jij in staat zijn om een WordPress website te maken. Om het je nog wat makkelijker te maken hebben we de belangrijkste tips en tricks even voor je op een rijtje gezet voor het maken van een WordPress site;
1. Keep it simple – Met zoveel opties is het moeilijk om te kiezen wat het beste voor je is, vooral wanneer je geen deskundige website bouwer bent. Houd je website eenvoudig om te voorkomen dat de pagina’s traag worden. Je kunt later, naarmate de tijd verstrijkt, altijd nog je eigen website verder uitbouwen.
• 2. Let op SEO – SEO (Dit staat voor Search Engine Optimalisation) is belangrijk voor de zichtbaarheid in zoekmachine’s van je website. Jij wilt per slot van rekening ook dat jouw website gevonden wordt en hoger in Google komt, zorg er dus voor dat je de juiste tools gebruikt om jouw SEO ranking te verbeteren. Gebruik ondermeer anchors, metabeschrijvingen en trefwoorden om je algemene SEO te verbeteren.
• 3. Maak regelmatig een back-up – Onverhoopte zaken kunnen zich altijd voordoen en daarom is het belangrijk om een back-up te maken van je gegevens om te voorkomen dat er iets misgaat. Met een recente back-up kun je jouw eigen website altijd weer op de rit krijgen en een te lange downtime voorkomen.
• 4. Leer van het publiek – Gebruik quiz- en poll-plugins waarmee je kunt leren wat je publiek wel en niet leuk vindt. Dit geeft je voldoende informatie om de verdere stappen in de ontwikkeling van jouw eigen website te bepalen.
• 5. Laat geen spam toe – De eenvoudigste manier om spamcommentaar te vermijden is het handmatig goedkeuren van commentaar. Er zijn ook veel anti-spam plugins die kunnen helpen om spammers tegen te houden

NU zelf een WordPress website maken?

Vanaf:

€ 5,95 p.m.