Waarom een gratis website maken vaak gratis is...

Gratis een website maken lijkt handig wanneer je snel een website nodig hebt, maar doe je hier altijd verstandig aan? Dat ligt er dan toch aan waar je die website voor wilt gebruiken.
Wil je wat spelen met de mogelijkheden en een website voor de fun, gebruik dan vooral een gratis websitebuilder. Wanneer je er overna denkt om ZZP’er te worden en een eigen bedrijf te starten, wees je dan wel bewust van de nadelen van een gratis website.

image

Mogelijke nadelen van een online gratis website

Ranking

Wil je wat meer betreffende bruikbaarheid en zoekmachine vriendelijkheid, dan loop je met een gratis website al snel vast. Dit leidt dan uiteindelijk tot een slechte ranking van je website in de zoekmachineresultaten.

Beperkingen

Wil je wat meer betreffende bruikbaarheid en zoekmachine vriendelijkheid, dan loop je met een gratis website al snel vast. Dit leidt dan uiteindelijk tot een slechte ranking van je website in de zoekmachineresultaten.

Niet van jezelf

Je bent niet de eigenaar van deze gratis eigen website, dat is de host die je de mogelijkheid geeft om een website te maken. Vaak laten ze dit ook merken door te adverteren op de homepagina of soms zelfs op alle pagina’s. Wanneer je dit wilt laten verwijderen moet je hier voor betalen en is de website dus niet gratis meer.

Vaak geen e-mail

Bij een betaalde website zijn email-adressen vaak inbegrepen. Het is handig wanneer je email adres gekoppeld is aan de domeinnaam van je website. Dit komt professioneel over en straalt betrouwbaarheid uit.

Geld verdienen

Wanneer je een gratis website bouwt om hiermee geld te verdienen blijkt vaak dat je een deel van de inkomsten moet afstaan aan de website host en in sommige gevallen blijkt het niet eens mogelijk te zijn om gebruik te maken van Google AdSense of derden. Het tegendeel is zelfs waar, vaak verschijnen er advertenties en pop-ups op de pagina die alleen de host geld opleveren. Zeer vervelend, vooral ook omdat ze de bezoekers irriteren.

Traag

De snelheid van een gratis website kan een probleem zijn, met als gevolg pagina’s die traag verschijnen, waardoor er voor de bezoekers een irritante wachttijd ontstaat en de kans aanwezig is dat ze wegklikken. Soms is het tegen betaling mogelijk dit probleem op te lossen.

Kortom: een gratis website kent veel valkuilen en beperkingen. Weet waar je aan begint.

Volg ons wanneer je ook interesse hebt in een nieuwe eigen website: