Sportsalon SanaVitala

 

   

Wie: Janine de Bock
Bedrijf: SanaVitala
EigenWebsite.nl levert Janine: Alles-in-1 Premium pakket voor ondernemers;
www.sanavitala.nl
Wie bent je en wat voor bedrijf heb je?
Mijn naam is Janine, ik ben 47 jaar oud. Ik ben ruim 2 jaar geleden gestart met mijn eigen Sportsalon SanaVitala in Hoogland. SanaVitala is een kleine knusse sportruimte alleen voor vrouwen. Doordat ik kleinschalig werk kan ik mijn klanten optimaal begeleiden bij het sporten (ook met blessures) Verder is er een prettige sfeer, er zijn geen spiegels in de club en voelen mijn klanten zich er snel thuis. Naast het sporten kun je bij mij ook terecht als je wilt afslanken.


Op welke vlakken ondersteun je (nieuwe) klanten?
Belangrijk is, als je kleinschalig werkt, dat je iedereen van voornaam kent. Ook al heb ik bijna 200 leden, het wordt zeer gewaardeerd. Mocht ik merken dat iemand twee weken lang niet is geweest, stuur ik een mailtje of bel ik ze even hoe het met ze is. Op deze manier ben ik niet alleen sportinstructeur maar ben ik ook persoonlijke coach en bied ik vaak een luisterend oor. Mijn website is de eerste stap voor een nieuwe klant. Vooral het contactformulier werkt heel goed.

Welke rol speelt je website bij het aantrekken van klanten?
Mijn klanten moeten soms een hele drempel over voordat ze bij mij naar binnen durven te stappen. Ervaringen met onpersoonlijke sportscholen of schaamte over hun eigen lijf spelen vaak mee. Op mijn website heb ik daarom gekozen om foto’s te gebruiken die de sfeer goed weergeven gecombineerd met foto’s van mijn klanten ( en niet van slanke modellen zoals je vaak ziet). Als mijn website niet het juiste gevoel zou weergeven, zouden velen al voortijdig afhaken.

Heb je nog (algemene) tips aan startende ondernemers.
Mocht je ook zelf willen starten, zorg dat je onderscheidend gaat werken. Schrijf voor jezelf op waarom iemand zou kiezen om naar jou toe te komen. Dat worden je Unique Selling Points. Je website is je visitekaartje, daar beslist een (toekomstige) klant of hij verder wil gaan. Heel belangrijk dat je daar laat zien wie je bent en waar je voor staat.